Z cyklu: sławne oksymorony

„Prawda w reklamie”: Pewien ekspert kiedyś powiedział, że „sok malinowy” wcale nie jest malinowy, bo sok malinowy robi się brązowy, a klienci nie lubią brązowego soku.

[Kiedyś też czytałem innego eksperta, który uspokajał konsumentów: przejście miodu ze stanu cieczy do stanu ciała stałego to proces naturalny i wcale nie znaczy, że miód się „zepsuł”. Do czego to już doszliśmy… A czemu sok malinowy? Bo mnie dzisiaj trochę przewiało „na mieście”, brrrrr…]

Reklamy

7 thoughts on “Z cyklu: sławne oksymorony

  1. E no, wiki też podaje, że krystalizacja miodu jest czymś naturalnym:

    "Krystalizacja jest zjawiskiem naturalnym, zachodzącym w każdym naturalnym miodzie. Czas krystalizacji jest różny dla różnych miodów i zależy głównie od pożytku, z jakiego miód został wyprodukowany, oraz od stopnia dojrzałości miodu. Krystalizacja miodu nie zmienia jego składu, a co za tym idzie właściwości odżywczych i leczniczych."

    Polubienie

  2. Sok malinowy NIE robi się brązowy. Wypiłam w życiu setki litrów prawdziwego soku malinowego robionego przez moją babcię z wielkich aromatycznych malin zrywanych w jej ogrodzie i wiem :]

    Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s