Śmieją się

Śmieją się ze mnie, kiedy mówię, że nasz stary, stępiały i wyślizgany nóż do chleba kroi lepiej niż te nowe, nowoczesne noże, które raczej rozszarpują niż kroją. Mówią, że to kwestia techniki. Może mają rację. Ale producenci noży do chleba i tak powinni się przyjrzeć sprawie. Tak uważam.

Advertisements

6 thoughts on “Śmieją się

  1. mój sowiecki nóż do chleba dożywa swoich dni :( tzn. na skutek wielokrotnego ostrzenia zostały mu tylko resztki zębów. W sumie wytrzymał ponad 25 lat więc mu wybaczam ;)

    Lubię to

  2. zx:
    Zależy co masz kroić. Proste i szerokie ostrze nadaje się do mięsa i warzyw, ale chleba o twardej skórce nie przekroisz, a ser żółty się przyklei do ostrza. Chleb tniesz nożem z ząbkami, a ser wąskim lub z dziurami. Skąd pomysł, żeby każdy materiał ciąć tym samym?

    Lubię to

  3. remiq: Chleb kroję idealnie zwykłym nożem. Jeśli jest odpowiednio ostry, to nie ma problemu z twardą skórką, a ząbki tylko śmiecą okruszkami dookoła. Sera faktycznie ciężko, ale do sera są łopatki.

    Lubię to

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s